Библиотека Буболече

Буболече е библиотека за детски книги. Но съвсем не прилича на онези големи и тромави шкафове, пълни с книжен прах и истории. Това е една весела и пъстра библиотека – въртележка, в която се завъртя най-напред историята за Малкия дъжд Рой. Надяваме се Буболечето да пропълзи сред тревите на твоите сънища, да погъделичка въображението ти, да събуди смеха ти и да ти разкаже приказка.. А разлистиш ли красивите страници на нашите книжки, винаги да намираш там любими приятели за цял живот.

Издателство Timelines

Фокусът на Timelines е върху детската литература и образователни материали за деца на различна възраст. Основната линия, на която е посветено и името на издателството, е биографична поредица от книги, чрез които се представят влиятелни личности и техните постижения, открития и изобретения, допринесли за развитието на човешката история и мисъл.
Между кориците на чудесните издания децата ще срещнат вдъхновяващи фигури, оставили своя творчески отпечатък в хода на времето до наши дни. Кратките биографични истории представят ключови научни открития – забавно, достъпно и атрактивно, съчетавайки познанието с хумора.

Бяла Лодка

Ася Колева – Стоянова: една жена, за някои “илюстратор”, за други – “дизайнер” и “един от първите инфографици в БГ”, за трети – “художник”. За някои пък просто “мама”. Прави издателство Бяла лодка, в което среща всичките си “аз” и в което експериментира, създавайки книжки, постери, картички, тефтери и други изобретения – със сърце и мисъл за Човека и Природата.

 

Войчех Грайковски

Войчех Грайковски има Докторска степен по биология. Пише детски книги и учебници по биология, проектира настолни игри. Живее във Варшава, Полша.