Големият бариерен риф

by Хелън Скейлс

Големият бариерен риф

Вид: енциклопедия

Възраст: 7+

Автор и илюстратор: Хелън Скейлс и Лиск Фенг

Твърда корица

Формат: 305×245 мм

88 страници

Цветно луксозно издание

Цена: 28.00 лв

ISBN: 978-619-9105399

Издателство Дaкелче

Година на издаване: 2019 (първи тираж), 2021 (втори тираж)

Превод от английски: Александър Маринов

Простиращ се на невъобразимите 400 000 кв.м., големият бариерен риф е едно от природните чудеса на света! Царство на стотици водни обитатели, обагрено във великолепните цветове на коралите, рифът е истинско вълшебство! Научете повече за този магически свят – морският биолог д-р Хелън Скейлс разказва по прекрасен и детайлен начин, предоставяйки ни важна научна информация в множество сфери – за особеностите на рифа, причините за появата му, за неговите обитатели и изследователи, за опасностите пред съществуването му и как бихме могли да помогнем за съхранението му. Българското издание на книгата е дело на преводача Александър Маринов, който работи над нея заедно с редактора и доц. д-р Борис П. Николов от Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания, БАН.

За автора:

Д-р Хелън Скейлс е британски морски биолог и писател. Работи за списанието на National Geographic, Guardian, New Scientist. Автор е на бестселъра Spirals in Time (издателство Bloomsbury Sigma 2015). Преподава в университета Кеймбридж и е научен съветник на благотворителната фондация за опазване на морското разнообразие Sea Changers. Времето си разделя между Кеймбридж и Атлантическото крайбрежие на Франция.

За илюстратора:

Лиск Фенг е илюстратор от китайски произход. Завършва MFA Illustration Practice в Maryland Institute College of Art в САЩ през 2014 г. Печели признание от Society of Illustrators and Communication Arts. От 2008 до 2012 г. е джаз певица, а към днешна дата работи като илюстратор на свободна практика в Ню Йорк като сред клиентите й са New York Times, Monocle, Time Out, и HSBC. Илюстрира и енциклопедията „Еверест“ от Сангма Франсис, издадена на български от издателство Дакелче през 2018.

28,00 лв.

Изчерпан