Еверест

by Сангма Франсис

Еверест

Вид: енциклопедия

Възраст: 7+

Автор и илюстратор: Сангма Франис и Лиск Фенг

Твърда корица

Формат: 305×245 мм

80 страници

Цветно луксозно издание

Цена: 28.00 лв

ISBN: 978-619-91053- 2-0

Издателство Дaкелче

Година на издаване: 2018

Изчерпан тираж

Превод от английски: Никола Шахпазов

Защо се нарича Еверест? Какви животни и растения обитават подножието му? Как се измерва планина? Кои са шерпите? Кои са първите смели алпинисти, покорили Покрива на света? Съществува ли Йети? Кой е Великият як? На тези и много други въпроси ще получите отговор в страниците на тази вълшебна зимна енциклопедия! Елегантните и крехки илюстрации на Лиск Фенг с лекота ни отнасят в земите на вечните ветрове, сред глетчерни реки, в подножието на величествения връх Еверест! Прекрасна книга за всички малки и големи любители на планината, алпинизма, природата и приключенията!

За автора:

Сангма Франсис е писател и редактор на детски книги на свободна практика. Творбите й са преведени на 17 езика. Родом от Мименсинг, Бангладеш, Сангма прекарва детството си в Ханой, по-късно се премества в Девън, Великобритания, а днес живее в Берлин и работи за Thames and Hudson, Egmont, Tate Kids, Phaidon, Little Gestalten, Bloomsbury, September Publishing, What on Earth Books и Hato Books.

За илюстратора:

Лиск Фенг е илюстратор от китайски произход. Завършва MFA Illustration Practice в Maryland Institute College of Art в САЩ през 2014 г. Печели признание от Society of Illustrators and Communication Arts. От 2008 до 2012 г. е джаз певица, а към днешна дата работи като илюстратор на свободна практика в Ню Йорк като сред клиентите й са New York Times, Monocle, Time Out, и HSBC. Илюстрира и енциклопедията „Големият бариерен риф“ от д-р Хелън Скейлс, издадена на български от издателство Дакелче през 2020.

28,00 лв.

Изчерпан

Тегло 0.900 kg
Размери 1 × 24.5 × 30.5 cm