Карти с емоциите на български и английски

by Бяла Лодка

– Комплектът съдържа 42 карти с емоции, чувства и усещания
– Двуезично издание – на български и английски език
– Развива емоционалната интелигентност
– Обогатява речниковия запас на английски език
– Възможност за няколко вида игри с упътване, както и за свободна игра
– Произведени в България
– Подходящи за деца над 5 г.
– Предоставят възможност за работа на учители, психолози и терапевти, както за работа с деца, така и за работа с възрастни

Емоционална интелигентност
Какво точно означава това?
Да бъдеш емоционално интелигентен означава да можеш да разпознаваш и назоваваш чувствата, които изпитваш в даден момент. Ако притежаваш емоционална интелигентност, то ти ще си способен да изразиш или да се справиш с емоцията по адекватен начин, без да нараняваш себе си или другите.

Защо е важно човек да развива това качество?
Защото то му помага:
– да приема себе си с всичките си добри и лоши страни
– да разбира и уважава чувствата на другите
– да изгражда по-здрави и щастливи връзки
– да изразява себе си и да постига целите си
– да се справя в трудни ситуации и да гледа по-позитивно на предизвикателствата

Само за момичета ли?
Прието е, че момичетата са по-емоционални и по-склонни да говорят за своите чувства от момчетата. Но това просто не е вярно. Момчетата също имат такава потребност, но често пъти тя бива потискана още в ранна възраст, като им се казва, че трябва да бъдат силни, да не проявяват слабост и да не търсят помощ.
Ето защо в известен смисъл те имат по-голяма нужда да бъдат подкрепяни в това да наблюдават, изразяват и споделят своите чувства.

Картите “Как си ти?”
Работихме над тези карти в продължение на година и половина и постоянно обогатявахме списъка, който, разбира се, се оказа безкраен. Все пак се надяваме, че ще са добро начало на интересно и дълго пътешествие.
Комплектът съдържа 42 карти и 5 различни варианта за игра, които ще ви дадат полезни насоки и ще помогнат на вас и децата ви да разговаряте открито дори за неприятните и неудобните емоции. Чрез игра децата постепенно ще започнат да разбират, че всички понякога изпитваме сходни чувства, че няма “добри” и “лоши” емоции. Също така ще ги научи, че винаги е по-добре да споделиш как се чувстваш с някого, отколкото да потискаш чувствата в себе си.
Пожелаваме ви много приятни емоции с картите “Как си ти”!

Тегло 0.35 kg

18,00 лв.

Изчерпан