Мама на детска градина

by Ерик Вейе

Мама на детска градина

Вид: картинна книга

Възраст: 2+

Автор и илюстратор: Ерик Вейе и Полин Мартен

Твърда корица

Формат: 245×270 мм

30 страници

Цветно луксозно издание

Цена: 19.90 лв

ISBN: 978-619-91053-1-3

Издателство Дaкелче

Година на издаване: 2018 (първи тираж), 2020 (втори тираж)

Превод от френски: Петър Топарев

Искало ли ви се е да имаше конкретна дума, с която да опишете човека, задаващ прекалено много въпроси? Или такава за неловкото чувство, когато срещнете познат, чието име сте забравили? Този сборник с непреводими (с една дума) думи от цял свят подчертава красотата на различните езици, а красивите илюстрации и интересните факти описват допълнително всяка дума, както и културата, към която принадлежи тя.

За автора:

Ерик Вейе (р.1976) в Лавал, Франция, Ерик Вейе е автор и илюстратор на литература за деца и тийнейджъри. Изучавал е приложни изкуства в парижкото училище Дюпере, а две години е живял в Камбоджа. След като работи над илюстрациите към Антология на немската поезия за издателство Mango Jeunesse (2003), през 2008 г., Вейе започва да се занимава с комикси за издателство Cornélius. Работи и като графичен дизайнер, и впоследствие артистичен директор, в Seuil Jeunesse, а през 2012 г. напуска и решава изцяло да се посвети на писането и илюстрацията на детски книги. Оттогава е публикувал множество книги при издателството Actes Sud Junior.

За илюстратора:

Полин Мартен (р.1975) е френска художничка от Париж, автор и художник на книги с комикси, както и илюстратор на детско-юношеска литература. Тя изоставя следването си по медицина и постъпва във Висшия институт по приложни изкуства. Публикува творбите си в списание Strips и участва на Comix 2000. От няколко години работи като графичен дизайнер в издателска къща. През 2017, заедно с Ерик Вейе, печели наградата на списанието Incorruptibles за „Мама на детска градина“.

19,90 лв.

Изчерпан

Тегло 0.400 kg
Размери 1 × 24.5 × 27 cm