Момиче Буболече

by София Спенсър

Момиче Буболече

Вид: картинна книга плюс енциклопедична част (по действителен случай)

Възраст: 4-8

Автор и илюстратор: София Спенсър, Маргарет Макнамара и Кераскоет

Твърда корица

Формат: 241×298 мм

44 страници

Цветно луксозно издание

Цена: 25.90 лв

ISBN: 978-619-91053-7-5

Издателство Дaкелче

Година на издаване: 2020

Селектирана за 2020 CCBC Best Books for Kids and Teens есенно издание

Селектирана в A Mighty Girl’s 2020 Books of the Year

Превод от английски: Александър Маринов

Удивителната история на София Спенсър, разказана от самата нея, за любовта й към насекомите и науката за тях – ентомологията! Малката София е влюбена в буболечките, забелязва ги навсякъде, не се страхува или гнуси от тях! В детската градина успява да запали всичките си приятели по насекомите. Но в училище децата й се подиграват – те не могат да разберат защо тя носи тениска със насекомо вместо такава с еднорог.. София за малко да се откаже от хобито си, но с помощта на своята майка, с нея се свързват учени и ентомолози от цял свят, които й показват, че да обичаш буболечките всъщнот е много, ама много готино!

За автора/авторите:

София Спенсър е едва на две години и половина, когато се оказва запленена от света на насекомите. По време на пътуване до Niagara Falls butterfly Conservatory ярко синя пеперуда каца на рамото й и остава с нея дълго време. Вече ученичка София за малко да се откаже от хобито си заради подигравки от страна на съучениците й, но с помощта на майка й историята на момичето се превръща в международен феномен като стотици ентомолози и учени от цял свят й изпращат съобщения в знак на подкрепа и насърчаване. Почти веднага София става сред най-известните любители на насекоми в света!

Маргарет Макнамара е американска писателка на детски книги и носителка на награди, която все още вярва в магията. Много от идеите в книгите си тя черпи от ученическите години на дъщеря си или от своите спомени. Любопитна подробност е, че името Маргарет Макнамара е псевдоним на авторката, чието истинско име е Бренда Боуен. Чрез псевдонима си тя почита паметта на своята баба, израснала в ирландско село, където като дете е била една от малкото, можещи да пишат и четат.

За илюстратора:

Кераскоет е творческият тандем на съпрузите Себастиан Косе (р.1975) и Мари Помпюи (р.1978). Двамата са илюстратори на високо оценявания графичен роман Beautiful Darkness (Красивият мрак), написан от Фабиан Велман и Мари Помпюи. Силно впечатлени от книгата им Paul and Antoinette (Пол и Антоанет), от „Къркъс Ревюс“ наричат работата на илюстраторите „чиста прелест“. Двамата са илюстрирали и Malala’s Magic Pencil (Вълшебният молив на Малала) от Малала Юсафзай.

25,90 лв.

Изчерпан