Море

by Рикардо Енрикеш

Море

Вид: енциклопедичен речник

Възраст: 7+

Автор и илюстратор: Рикардо Енрикеш и Андре Летрия

Твърда корица

Формат: 245×335 мм

70 страници

Цветно луксозно издание

Цена: 28.00 лв

ISBN: 978-619-91053-4-4

Издателство Дaкелче

Година на издаване: 2019

Награди:

3×3 Picture Book Show — сребърен медал 2014 Bologna Ragazzi Award 2014 – Non fiction Mention Junceda Ibéria 2013 Booktailors/LER Awards 2012 Best children’s book design

Превод от португалски: Даринка Кирчева

Знаеш ли коя риба на португалски се нарича “бакаляо”? Питал ли си се какво е другото име на пиратския флаг? Чудил ли се се как се поздравяват корабите? А коя е най-дълбоката част на океана? Тази изключителна книга отговаря на тези и много други въпроси, свързани с морето! Измислена да бъде едновременно речник и енциклопедия, в нея ще научиш толкова много нови думи и факти, ще разбереш повече и за красивата Португалия, откъдето са и авторите на “Море”! Не се колебай – гмуркай се смело и плувай! Просто плувай!

За автора:

Рикардо Енрикеш е португалски автор, роден в Лисабон. Той наследява вкуса към рисуването от баща си и радостта от писането – от майка си. Неспособен да избере между двете, той ги съчетава професионално и се занимава с графичен дизайн, илюстрации и журналистика. Редактор е на две списания, едното за възрастни, другото за деца. През 2012 заедно с Андре Летрия и издателство Pato Lógico Edições публикуват книгата Море, а по-късно и книгата Театър.

За илюстратора:

Андре Летрия (р.1973) е португалски художник от Лисабон, започва да работи активно като илюстратор през 1992. Носител е на редица награди (Gulbenkian Award, Португалската награда за илюстрация, сребърен и бронзов медал на 3×3 Children’s Books Annual или отличието за илюстрация на Society for News Design (USA). Книгите му са публикувани в САЩ, Великобритания, Испания, Италия. Режисьор е на анимационни филми, както и сценограф в театъра. През 2010 основава издателството Pato Lógico Edições.

28,00 лв.

Също може да ви хареса…