ОБЩИ УСЛОВИЯ

Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между фирма ДАКЕЛЧЕ ЕООД, ЕИК 204888828, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. Цар Асен II 17Б, ап.13, и-мейл: info@dakelche.bg, уебсайт: dakelche.bg, наричана по-долу „Дакелче“, и клиентите и потребители на платформата за електронна търговия dakelche.bg, наричана по-долу „Магазин“.

Със зареждането и ползването на уебсайта dakelche.bg с прилежащите към него хипервръзки, както и с купуването на продукти от магазина, Вие изцяло приемате и се задължавате да спазвате настоящите Общи условия.

ПОЛЗВАНЕ НА МАГАЗИНА

dakelche.bg e платформа за електронна търговия, достъпна на адрес в Интернет http://dakelche.bg, чрез която Вие имате възможност да създавате потребителски профил в Магазина; да преглеждате продуктите и публикуваната в Магазина информация, свързана с тях; да закупувате продуктите в магазина, сключвайки с Дакелче договори за покупко-продажба и доставка; да получавате информация за нови продукти, предлагани от Дакелче в Магазина; да установявате контакт с Дакелче чрез достъпните в платформата средства за комуникация; да упражнявате правото си на отказ, според Закона за защита на потребителите.

Основните характеристики на всеки продукт са описани в страницата за представяне на съответния продукт.

При покупка Вие сключвате с Дакелче договор за покупко-продажба и му заплащате възнаграждение за доставените продукти съгласно условията, определени в платформата и настоящите общи условия. Възнаграждението е в размер на цената, обявена в платформата. Всички цени, посочени в Магазина са с вкл. ДДС.

Цената за доставка се определя отделно от цената на продуктите в платформата при оформянето на поръчката, съгласно тарифите на куриерска фирма Булпост.

Като потребител сте задължени за предоставите коректно информацията и данните, необходими за обработката и осъществяването на Вашата покупка от страна на Магазина.

Дакелче организира доставянето на заявените от Вас продукти, съобразно посочените в платформата срокове и условия и гарантира правата Ви, предвидени в закона, в рамките на добросъвестността, възприетите в практиката, потребителското или търговското право критерии и условия.

Дакелче има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти и цени, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всички такива изменения и допълнения влизат в сила от момента на публикуването им на интернет страницата на Магазина. Вие сте длъжни да заплатите цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката.

ДОСТАВКА И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Доставката на закупени продукти от магазина се извършва от куриерска фирма Булпост до Ваш адрес или до офис на куриерската фирма на територията на Република България. Доставката се извършва в рамките на два до пет работни дни. При забавяне на доставката поради извънредни обстоятелства, ще бъдете информирани чрез и-мейл или други предоставени от Вас средства за комуникация. Относно доставка извън територията на Република България, моля, пишете ни на info@dakelche.bg.

Заплащането на продуктите се извършва чрез услугата Наложен платеж на куриерска фирма Булпост, в брой, при получаване на доставката. Продуктите се изпращат до Вас с възможност за преглед преди заплащане. Цената на доставката се калкулира отделно от цената на продукта от Магазина по време на оформянето на поръчката и преди нейното финализиране.

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ

С цел закупуването на продукти от Магазина потребителите подават лична информация. Тази информация е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Магазинът използва личната информация с цел да подобри услугите, които предлага. Изпратената от Вас информация се използва единствено за изпълнение на вашата поръчка и не се предоставя на трети лица.

Ако сте абонирани за информационния ни бюлетин, но желаете да се откажете от абонамента си, можете да го прекратите по всяко време, при желание от Ваша страна.

ПОЛИТИКА ОТНОСНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КУКИТА

Кукито представлява малък файл, който иска разрешение да бъде поместен на твърдия диск на Вашия компютър. Щом дадете съгласието си, файлът се добавя и кукито помага за анализирането на интернет трафика или Ви съобщава, когато посетите конкретен сайт. Благодарение на кукитата интернет приложенията реагират на Вас като на отделно лице. Интернет приложението може да персонализира своите операции спрямо Вашите нужди, харесвания или нехаресвания, като събира и запаметява информация за предпочитанията Ви.

Ние използваме 3 групи кукита: кукита „WordPress”, кукита „Woocommerce” и кукита „Google Analytics”.

При влизане wordpress използва куки за съхранение на данните за потвърждаване на самоличността Ви. След влизане wordpress настройва едно куки, което показва, че сте влезли и кой сте за по-голямата част от ползването на интерфейса. WordPress настройва и още няколко кукита. Номерът на края е Вашата индивидуална потребителска идентификация от таблицата с база данни за потребителите. Това се използва за персонализиране на Вашия изглед на административния интерфейс и евентуално – за интерфейса на главния сайт.

Кукитата „Woocommerce” позволяват на онлайн магазина да функционира правилно.

Кукитата „Google Analytics” ни предоставят данни за моделите на ползване на нашия сайт от страна на посетителя. Благодарение на тях ние потвърждаваме и броим броя посетители и виждаме как се придвижват те, когато го използват. Това ни помага да усъвършенстваме начина, по който работи нашият сайт, например като се уверим, че ползвателите са намерили каквото търсят. Посетителят остава анонимен.

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Използваните в платформата изображения, марки, лога и текстови материали са собственост на Дакелче и са защитени от авторското право. Съдържанието и информацията на този уебсайт не подлежи на заимстване и третиране без изричното писмено съгласие от страна на Дакелче.