Дърветата

by Пьотр Соха

Дърветата
енциклопедия
Възраст: 6+
Автор и илюстратор: Войчех Грайковски и Пьотр Соха 
Твърда корица 
Формат: 272x320 мм
72 страници
Цветно луксозно издание
ISBN: 978-619-91053-3-7
Година на издаване: 2019 (първо издания), 2021 (второ издание)
Превод от полски: Марина Огнянова
Редакция: Александър Маринов
Научна редакция: проф. д-р Цветан М. Златанов
Коректор: Иван Гуляшки
Графичен дизайн: Диляна Манаваска
Шрифтообработка: Владимир Владимиров

Отпечатано в Полша

Изключителни широкоформатни илюстрации разказват историята на тези важни особи – пчелите. Кога са се появили на Земята, каква роля имат в природата, как са успели да намерят място в различни култури, религии и епохи – от древните гърци, през славяните, до Наполеон Бонапарт. Как се прави любимият ни мед, как изглежда един кошер, каква е работата на пчеларя, има ли място за пчелите в градските пространства и защо днес те са под заплаха? Отговори на безчет въпроси намираме из страниците на тази феноменална енциклопедия! Преведена на повече от 25 езика, книгата на Пьотр Соха излиза за първи път и на български! 

За автора: 

Войчех Грайковски  (р. 1980) има докторска степен по биология. Бил е учен в Института по експериментална биология на Ненки (Nencki Institute) към Полската академия на науките, а днес се занимава основно с детски книги и учебници по биология и проектиране на настолни игри. Сътрудничи на Пьотр Соха в написването на „Пчелите“. Живее във Варшава, Полша. 

За илюстратора:  

Пьотр Соха (р. 1966) е полски графичен дизайнер и илюстратор, завършил Академията по изящни изкуства и дизайн във Варшава. Той е един от най-популярните аниматори в Полша, известен е със смешните рисунки, които намират място в редица утвърдени полски списания и вестници. Детството му минава покрай пчелите, тъй като баща му е пчелар. 

36.00

Out of stock